Piramide van Greenspan

Video met uitleg

De piramide van Greenspan geeft een duidelijke en visuele weergave hoe je de volgorde van interventies kan bepalen. In deze video wordt uitgelegd hoe je de piramide van Greenspan kan benutten binnen je gezinsbehandelplanning. 

Piramide helpt met kiezen

Psychiater dr. Stanley Greenspan heeft met de indeling van deze piramide een onderbouwing gelegd bij het kiezen van interventies bij hulpvragen van baby’s en jonge kinderen. De kern van de piramide, is om te zorgen voor een stevige basis; waarin zowel de basisbehoeften als veilige relaties om het jonge kind heen geborgd zijn. 

Indien aan de basisbehoeften voldaan wordt en er ontwikkelingsvragen blijven openstaan, is het zinvol om op maat interventies in te zetten. 

Informatie voor ouders

Weet jij als ouder waarom er voor een bepaalde volgorde in de ondersteuning aan jullie gezin gekozen wordt? Of wil jij juist actief meedenken, over deze volgorde en wil je weten waar je het beste kan beginnen? In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je bij hulpvragen van baby’s en jonge kinderen, het beste bij de basis kan beginnen.