Cirkel van Veiligheid en Vertrouwen hulpverlener

Video met uitleg

Werken vanuit de Cirkels van Veiligheid en Vertrouwen maakt heel beeldend hoe je binnen een relatie de wereld kan ontdekken enerzijds. En hoe je anderzijds op elkaar kan terugvallen als het nodig is. In dit filmpje legt Marilene de Zeeuw  uit hoe je dit model ook kan toepassen in de relatie tussen hulpverlener en ouder(s).  

Als hulpverlener ben je een voorbeeld

De relatie tussen hulpverlener en ouder(s) is binnen behandelingen erg belangrijk. Zo ook bij IMH behandelingen. Door ouders vertrouwen te geven, kunnen zij zelf (nieuw) gedrag ontdekken. En bij ongemak kunnen ze op je terugvallen. Als IMH professional ben je een voorbeeld voor de ouder; je laat zien hoe je vertrouwen geeft om de wereld te ontdekken en anderzijds een veilige haven bent als de ouder ongemak ervaart. 

Co-regulatie

Als IMH professional weet je dat je fungeert als co-regulator. Met andere woorden, door de dingen die jij zegt, doet of uitstraalt beïnvloed jij de ouder en daarmee beïnvloed jij (in)direct de ouder-kind relatie. De cirkel van Veiligheid en Vertrouwen voor hulpverleners, maakt visueel hoe jij kan fungeren als veilige haven en ouders vertrouwen kan geven om het juiste te doen.